In navolging van eerdere projecten rond 'trage wegen doen bewegen' en 'spelen in beweging' in Oosterlo werden door de stad, Freinetschool De Steltloper, MPI Oosterlo vzw en Huis Perrekes vzw, de koppen bij elkaar gestoken voor het verder realiseren van een kindvriendelijk lint in de parochie.

Het gaat hierbij om het aanduiden van aantrekkelijke trage verbindingen voor kinderen en bewoners van de zorginstellingen, die ook de verschillende functies in Oosterlo (school, zorginstellingen, speelplein, kikkerweide, enz...) met elkaar verbinden.

Om het lint zichtbaar te maken zal gewerkt worden met eenvoudig herkenbare houten paaltjes. De paaltjes werden gemaakt door de leerlingen van de afdeling houtbewerking van het Sint-Jozefinstituut (Kogeka).

Naast het aanduiden van het kindlint zelf worden onderweg op stukken openbaar domein een aantal speelse ontmoetings- en passageplekken ingericht met bijvoorbeeld een zit- of picknickbank, groenaanplantingen en soms ook een spelelement.

De komende maanden zullen het kindlint en de verschillende passageplekken stilaan zichtbaar worden in de parochie, zodat de bewoners en bezoekers van Oosterlo hier ook effectief gebruik van kunnen maken. In het najaar zal het lint ingewandeld worden.